Podobne
|
b9606d5d2b(1).jpeg
| b9606d5d2b(1).jpeg Rozmiar 47 KB |
Żeberka
6-8 żeberek wieprzowych
1 główka czosnku
1 łyżeczka vegety
1 łyżeczka pieprzu
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 cebula duża
tymianek suszony małą ilośc
mąka
0.5 papryki czerwonej
1 kostkę rosołową
3 łyżki oleju
2 ziela angielskie
( można dodac 2 łyżki śmietany kwaśnej ale nie koniecznie)
Sposób przyrządzenia
Żeberka natrzeć startym czosnkiem ( z połowy główki) posypac pieprzem i vegetą , odstawić na pól godziny, resztę czosnku, całą cebulę i paprykę pokroić na kawałki i przesmażyć na oleju ( najpierw cebulę do tego dodać paprykę na końcu czosnek)- następnie obtoczyć żeberka w mące, wrzucić do smażonych warzyw i trzymać na patelni aż się zrumienią. Zalać wszystko niecałą szklanką wody, dodać kostkę rosołową i ziele angielskie- dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. kiedy żeberka będą miękkie dodajemy przecier pomidorowy, jeszcze doprawiamy do smaku a po zestawieniu z ognia mieszamy wszystko, posypujemy tymiankiem .
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.pluchidachi.htw.pl
|